Toerisme in Brussel haalt recordbezettingsgraad tijdens paasvakantie

© PhotoNews
| Toeristen maken een selfie op de Grote Markt in Brussel. En dat deden ze in recordaantallen, zo zegt Visit.Brussels.

Het toerisme in Brussel heeft een hoogtepunt bereikt tijdens de afgelopen paasvakantie. Over de hele vakantie haalden de kamers in de hoofdstad een gemiddelde bezettingsgraad van 79,1 procent. Dat is een record, maakte visit.brussels donderdag bekend.

Het Brussels gewest had er in 2018 een uitstekend toeristisch jaar opzitten, nadat het aantal overnachtingen met 10 procent was gestegen. Die trend zette zich in de beginmaanden van 2019 voort. In de periode januari-maart van dit jaar steeg het aantal overnachtingen in Brussel met 3 tot 4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De paasvakantie werd een echte voltreffer. In de eerste week was er de Europese top en die vormt een verklaring voor de sterke eerste week met een bezettingsgraad van 82,2 procent, ofwel 29 procent meer in vergelijking met 2018. De tweede week deed het iets minder goed met 76 procent, een stijging van 2 procent tegenover vorig jaar. De nacht van zaterdag op paaszondag was een absolute hoogvlieger met een bezettingsgraad van 98,7 procent.

Bij visit.brussels merken ze dat er steeds meer mensen een citytrip plannen naar de Belgische hoofdstad. Het vrijetijdstoerisme wordt zo stilaan even belangrijk als het zakentoerisme. "De uitstekende resultaten tonen aan dat de strategie van visit.brussels, die we met de Brusselse regering steunen, haar vruchten afwerpt. Dit brengt ons dichter bij het doel om naar een totaal aantal overnachtingen van 10 miljoen te gaan in 2020," aldus Brussels minister-president Rudi vervoort (PS).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?