| Van de 26 gesteunde projecten hebben er intussen 18 de grote stap gezet en een eigen winkel geopend.

Twee nieuwe probeerruimtes voor startende ondernemers

JP
© BRUZZ
07/12/2021

Twee nieuwe pop-ups van de incubator l’Auberge Espagnole zien het levenslicht: één in Jette en een in Sint-Lambrechts-Woluwe. Beginnende ondernemers kunnen er een vak, een concept, een product of een locatie testen voor ze zich wagen aan investeringen op de lange termijn.

De incubator l’Auberge Espagnole werd opgericht door Hub.brussels, het Brussels Agentschap voor Bedrijfsondersteuning, en stelt in Brussel commerciële ruimtes ter beschikking tegen een minimale kostprijs.

Hub.brussels besliste om zijn begeleidingsprogramma te versterken en twee nieuwe Auberges Espagnoles te openen, in Jette en Sint-Lambrechts-Woluwe. De nieuwe Auberge zal zich elke 6 à 7 maanden verplaatsen naar een andere Brusselse wijk. Zo biedt l’Auberge Espagnole een antwoord op vragen uit de gemeenten en kunnen verschillende locaties uitgetest worden. De kandidaat kan nadien de winkelruimte zelf overnemen.

De rondreizende Auberge Espagnole bevindt zich tot eind juni 2022 in Sint-Lambrechts-Woluwe en biedt momenteel een thuis aan slo.li, een 'slow-livingwinkel' met duurzame producten en diensten. Daarna trekt het concept naar Anderlecht tussen juli 2022 tot eind januari 2023.

18 ondernemers openden winkel

Hub.brussels telt momenteel vier commerciële pop-ups en een horeca pop-up. De probeerruimte in Etterbeek vierde dit jaar haar vijfde verjaardag. De vestiging in Sint-Gillis sluit eind januari de deuren, zoals van bij het begin was afgesproken. Nieuwe locaties voor pop-ups worden al bestudeerd.

De verschillende Auberges Espagnoles staan synoniem voor 1.600 uren aan begeleiding en 55 evenementen. Van de 26 gesteunde projecten hebben er intussen 18 de stap gezet om een eigen winkel te openen.

De Auberges Espagnol sluiten aan bij de ambitie van de Brusselse regering om initiatieven en beslissingen te nemen die ondernemers, handelaars en ambachtslieden de kans geven hun ideeën uit te testen voor deze deze definitief lanceren. "Door bedrijven te ondersteunen die zich toeleggen op ambachten en de korte ketens, kiest het Gewest ook bewust voor de economische transitie," zegt Barbara Trachte (Ecolo), Brussels staatssecretaris voor Economische Transitie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni