Twitter doekt Brussels kantoor op na conflict met Elon Musk

© Belga
24/11/2022

Nadat twee spilfiguren afgelopen week zijn opgestapt, doekt Twitter het hele Brusselse kantoor op, zo meldt Financial Times donderdag.

Julia Mozer en Dario La Nasa, die volgens vijf bronnen vorige week hun post verlieten, waren verantwoordelijk voor Twitters digitaal beleid in Europa en hielden zich bezig met de invoer van het pakket wetten uit de Digital Services Act (DSA). Vanuit het relatief kleine kantoor in Brussel werd zo voor de hele regio toegezien op het naleven van de EU-richtlijnen, die vaak strenger zijn dan in de VS.

Door de sluiting heerst twijfel onder EU-kopstukken dat de invoer van de DSA wel zal slagen. Donderdag zal de Europese Commissie cijfers publiceren die zouden aantonen hoezeer Twitter achterop hinkt in de strijd tegen desinformatie. In november stapte ongeveer de helft van de 7.500 wereldwijde Twitter-werknemers op, nadat de nieuwe CEO, Elon Musk, hen voor een ultimatum stelde: "extreme hardcore" zijn en lange intense dagen maken of vertrekken.

Ook in Brussel kozen heel wat medewerkers voor het tweede. Hoewel Julia Mozer en Dario La Nasa inititeel nog bij het bedrijf bleven, gooiden ook zij afgelopen week de handdoek in de ring. Zowel Mozer en La Nasa weigerden te reageren bij Financial Times. Bij Twitter was niemand beschikbaar voor een reactie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni