UZ Brussel zoekt 93 nieuwe medewerkers

Het Universitair Ziekenhuis Brussel start dinsdag een rekruteringscampagne om een totaal van 93 vacatures in te vullen. Het gaat onder meer om knelpuntberoepen binnen de zorgprofielen en de IT-profielen. De laatste rekruteringscampagne dateert van 2016.

Bij de zorgprofielen zijn het vooral verpleegkundigen, medisch laboratoriumtechnologen en medische beeldvormers die moeilijk te vinden zijn. Dat heeft te maken met de aanpassing van de opleiding voor verpleegkundigen dit jaar, waardoor er geen verpleegkundigen afstuderen. De richting van beeldvorming is dan weer weinig populair onder de studenten.

In een ziekenhuis staat de technologische ontwikkeling bovendien niet stil, maar het UZ Brussel lijkt geen "sexy" werkgever te zijn voor IT-profielen. Nochtans is die technische knowhow erg belangrijk voor de zorgverstrekkers en patiënten.

'Specifieke profielen'

"Om tegemoet te komen aan de digitalisering, de noden van de mondige gezondheidsconsument, de veranderende zorgomgeving zijn we ook op zoek naar specifieke profielen. Zo werk je bij het IT-team mee aan nieuwe digitale toepassingen en op de Technische Dienst ben je een onmisbare schakel, onder meer voor de bouw van het vernieuwde UZ Brussel", zegt Jan Van Raes, personeelsdirecteur van het UZ Brussel.

Vanaf dinsdag loopt op www.uzbrusselwerkt.be een wervingscampagne waarbij dertig medewerkers uit alle hoeken van het ziekenhuis hun ervaring en uitdagingen op de werkvloer delen. Op 16 en 21 maart zal het UZ Brussel ook twee jobevents organiseren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?