Vanhengel blijft favoriet van ondernemers

© ID Lies Willaert
| Guy Vanhengel (Open VLD, links) is de populairste bij ondernemers; Rudi Vervoort (PS, rechts) moet zich tevreden stellen met een zesde plaats.

Minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) is de favoriet van Brusselse ondernemers. Dat blijkt uit de laatste politieke barometer van ondernemersorganisatie BECI. Zijn collega’s Didier Gosuin en Cécile Jodogne (beiden Défi) vervolledigen de top drie. Staatssecretaris voor Openbare Netheid Fadila Laanan (PS) draagt de rode lantaarn.

De Brusselse ondernemersorganisatie Beci ging voor de peiling te rade bij 476 werkgevers, zo schrijft La Capitale. Daaruit blijkt dat Vanhengel de topfavoriet blijft van ondernemers. Sinds 2014 wordt hij door Beci bekroond met goud.

Naast Vanhengel prijken de Défi-minister Didier Gosuin en -staatssecretaris Cécile Jodogne in de top drie. Zij krijgen respectievelijk zilver en brons van de ondernemers.

Socialisten scoren het slechtst

De socialistische excellenties Fadila Laanan (PS) en Pascal Smet (SP.A) krijgen van de werkgevers de slechtste scores. Ook minister-president Rudi Vervoort (PS) moet zich tevreden stellen met een zesde plaats.

Met minister Céline Fremault (CDH) en staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) houden als christendemocraten de kerk in het midden. De twee krijgen respectievelijk de vierde en vijfde plaats in de rangschikking.

Fremault wordt zo voorbijgestoken door Jodogne.

Hakken over de sloot

De scores van de verschillende ministers en staatssecretarissen liggen wel relatief dicht bij elkaar. Laanan bijvoorbeeld krijgt 1,69 op 5 van de ondernemers. Vanhengel, de koploper, kreeg 2,86. Beduidend meer, maar de liberaal is met die score ook maar net geslaagd.

Van de acht mandatarissen zijn naast Vanhengel enkel Gosuin, Jodogne en Fremault geslaagd. Als is dat in het geval van die laatste wel met de hakken over sloot, de CDH-minister scoort 2,51 op 5.

De bevraging werd eind 2017 afgenomen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?