Veertig banen op de helling bij kabelbedrijf Coditel

Bij het kabelbedrijf Coditel, dat werkt onder de merknaam SFR, staan 40 van de 49 banen op de tocht. Dat meldde telecomgigant en moederbedrijf Telenet, dat na de overname van Coditel ongeveer een jaar geleden de grootste kabeloperator van het Brussels Gewest werd.

De reden voor de afslanking is de forse inkrimping van Coditel. Van de vorige eigenaar van het kabelbedrijf, het Franse Altice, mocht Telenet de merknaam SFR maar een beperkte tijd gebruiken. De kabelnetwerken van Coditel en Telenet worden samengevoegd, en de diensten voor SFR-klanten worden geleidelijk stopgezet. Daarom werd aan de klanten voorgesteld om over te stappen naar Telenet-producten.

Daardoor zijn de activiteiten van Coditel (verkoop, klantendienst, financiƫn, IT ...) fors verminderd. Eind maart 2019 zouden ze zelfs volledig stilvallen. "Het behoud van het voltallige personeel van Coditel is bijgevolg niet langer economisch verantwoord", zegt Telenet in een persbericht.

Collectief ontslag

Daarom werd dinsdag de intentie tot collectief ontslag aangekondigd. Die heeft betrekking op 40 van de 49 banen bij Coditel. "Slechts enkele specifieke functies die rechtstreeks verband houden met de netwerkinfrastructuur en de werking van de resterende entiteit zullen behouden blijven."

Er wordt een informatie- en raadplegingsfase opgestart met de vakbonden. De getroffen werknemers zullen kunnen solliciteren voor andere functies bij Telenet.

Telenet kocht Coditel/SFR in juni 2017 voor 400 miljoen euro. De overname kon het Vlaamse bedrijf zijn kabelvoetafdruk in Brussel, in een deel van Walloniƫ en in delen van het Groothertogdom Luxemburg uitbreiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?