Hotel Amigo in de Vruntstraat, vlakbij de Grote Markt
© PhotoNews

Verlengde en nieuwe steun voor Brusselse hotels en ondernemingen goedgekeurd

EDB
© BRUZZ
10/12/2020

De Brusselse regering heeft beslist de vrijstelling van de citytax voor de hotels te verlengen tot en met 30 juni 2021. Daarnaast zal ook de invordering van de onroerende voorheffing van 2020 voor ondernemers worden opgeschort tot eind april van volgend jaar.

Om de eerste schok van de coronacrisis op te vangen, besliste de Brusselse regering begin dit jaar de hotelsector tijdens het eerste semester vrij te stellen van de citytax. De maatregel werd verlengd tot het tweede semester.

Nu heeft de Brusselse regering op voorstel van Brussels minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD) de maatregel nog eens verlengd, voor de periode tussen 1 januari en 30 juni 2021. De citytax is een hotelbelasting van 4 euro per nacht per bezette hotelkamer.

Daarnaast wordt ook de invordering van de onroerende voorheffing 2020 voor ondernemers opgeschort.

“Ook de hotels zullen van deze maatregel kunnen genieten,” aldus Gatz. “Maar de maatregel is natuurlijk ook van toepassing op alle andere ondernemers. Zelfs eenmanszaken kunnen er een beroep op doen, maar zij moeten de opschorting vragen. De opgeschorte invordering geeft de Brusselse ondernemers tijd tot 30 april 2021 om zonder nalatigheidsinteresten de onroerende voorheffing voor 2020 te betalen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Economie, citytax, hotelsector, Sven Gatz

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie