Bpost bank bancontact geldautomaat

| Bpost bank met geldautomaat.

Vier banken en Bpost gaan samen geldautomaten beheren

LG
© Belga
13/11/2019

Argenta, AXA Bank, Bpost, Crelan en vdk bank gaan samen hun geldautomaten beheren. Dat melden ze in een persbericht. Dankzij de samenwerking kunnen de banken de dienst naar eigen zeggen efficiënter organiseren.

Het gebruik van geldautomaten neemt af en de kost voor de bank stijgt, maar er blijft wel nood aan cash geld. Twee jaar geleden liet bankenfederatie Febelfin al eens de mogelijkheden voor samenwerking tussen alle Belgische banken rond geldautomaten onderzoeken.

De vijf spelers, waaronder Argenta dat recent al zijn automaten sloot, nemen nu het voortouw. De banken stappen af van het idee dat elke individuele bank eigenaar is van een eigen park geldautomaten. De vijf hebben een joint venture opgericht en zullen samen een contract afsluiten om automaten te huren bij een derde partij, die ook zal instaan voor de plaatsing en het onderhoud.

De klanten zullen er in eerst instantie weinig van merken, luidt het. Het merendeel van de bestaande toestellen blijft behouden, maar krijgt wel nieuwe software.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie, Samenleving, banken, bankautomaat, cash, Bpost, crelan, axa, argenta, vdk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni