Vlooienmarkt op Vossenplein heropent

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 20 en zondag 21 juni 2020
Updated: 22-06-2020 - 15:37

Zondagochtend is de rommelmarkt op het Vossenplein in de Marollen weer heropend, tot grote opluchting van de vaste marktkramers. De markt moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden: zo telt het maar half zoveel kramen als voordien, en ook het aantal bezoekers wordt beperkt.

De heropening van de iconische brocante- en tweedehandsmarkt aan het Vossenplein is een feit. Het is sinds 1873 geleden dat de vlooienmarkt zo lang onderbroken werd: zelfs tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog werd de verkoop van tweedehands meubelen, textiel, accessoires en andere brol niet opgeschort.

De markt wordt wel ingedeeld in verschillende zones, elk met 30 standplaatsen, waar enkel de vaste marktkramers (dus wie een abonnement heeft bij de Stad, red.) hun verkoop mogen uitrollen. Bovendien zullen de bezoekers geteld worden, en mag de markt voorlopig slechts vier dagen per week doorgaan.

Bekijk hieronder beelden van de ochtend van de heropening:

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?