Watermaal krijgt eigen avondmarkt

© Ecolo
| Er komt een nieuwe avondmarkt op het Keymplein in Watermaal
Updated: 12-12-2017 - 17:57

Watermaal krijgt een eigen avondmarkt. Vanaf woensdag kun je voortaan elke week op het Eugène Keymplein terecht voor een markt die zich focust op biologische en korte-ketenproducten.

Op zondagen kun je in de handelskern van Bosvoorde op het Wienerplein terecht voor een wekelijkse markt. Maar Watermaal moest het tot nu toe zonder markt stellen, meldt de initiatiefnemer van de nieuwe markt, schepen van Economie Jean-Manuel Cisey (MR).

“Het Keymplein is het commerciële hart van Watermaal”, zegt Cisey aan BRUZZ. “Maar het aanbod is er te eenzijdig. Onze laatste groentehandelaar stopt er over enkele maanden mee, er is geen vis- of kaashandel meer, en nog maar één slagerij. We hebben meer banken en kapperszaken dan kledingwinkels."

"En dat is jammer. Er wonen hier veel oudere mensen en die doen hun boodschappen nu vaak net buiten Watermaal, in Oudergem bijvoorbeeld.”

'Niet dezelfde producten als in de supermarkt'

Cisey wou een markt die het bestaande aanbod completeert. “Er zijn ook twee supermarkten in de buurt, dus dezelfde voedingswaren verkopen heeft geen zin. Daarom kiezen we voor bio en lokale producten. Onze inwoners zijn daar ook sterk in geïnteresseerd.”

De markt vindt plaats op woensdagnamiddag en -avond, van 15 tot 20 uur, om zo veel mogelijk bezoekers aan te trekken.

Avondmarkten - meestal met biologische en lokale producten - zijn aan een opmars bezig in Brussel. Gemeentebesturen maken de keuze omdat kapitaalkrachtigere inwoners 's avonds meer tijd hebben, bewust boodschappen doen, en die taak vaak ook graag combineren met een hapje en een drankje met vrienden. 

In de afgelopen jaren zijn al een 15-tal van dergelijke markten gestart, voornamelijk in het zuidoosten van het gewest. 

Een overzicht van de avondmarkten in Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?