Het Sint-Gillisvoorplein

| De parking ligt op een boogscheut van het Sint-Gillisvoorplein

80 auto's van straat in Sint-Gillis door deal met privéparking

EDB
© BRUZZ
09/07/2022

Gewestelijk parkeeragentschap parking.brussels heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaar van een appartementsgebouw in de Moskoustraat in Sint-Gillis om de parking ook open te stellen voor mensen die niet in het gebouw wonen. De parking zal enkel toegankelijk zijn met een abonnement.

Dat kondigt parking.brussels aan op zijn website. Het parkeeragentschap sloot een overeenkomst voor parksharing voor een publieke parking met een capaciteit van 80 plaatsen voor auto’s, 60 voor fietsen en 10 voor bakfietsen. De parking is bereikbaar via de Moskoustraat 14, op wandelafstand van het Sint-Gillisvoorplein.

De nieuwe parkeergelegenheid zal enkel toegankelijk zijn met een abonnement tegen een maandelijks tarief van 70 euro voor buurtbewoners en 100 euro voor alle andere formules. De parkeerplaatsen voor fietsen en bakfietsen kunnen gebruikt worden voor 60 euro per jaar voor fietsen en 120 euro per jaar voor bakfietsen. De parking zal samen worden beheerd met de bedrijven BePark en Indigo.

Tweede project

Het was de gemeente Sint-Gillis die het initiatief nam om de twee partners van het project samen te brengen, namelijk parking.brussels en de nieuwe eigenaar van het appartementsgebouw dat de parking huisvest. Dat gebeurde in het kader van het duurzame wijkcontract Voorplein-Morichar.

“Dit project sluit aan bij het gewestelijke beleidsproject om het parkeren buiten de straat meer te ontwikkelen,” klinkt het bij parking.brussels. “De parking vormt ook een compensatie voor de vermindering van het aantal parkeerplaatsen in de straat in het kader van de vergroening van het Marie Jansonplein, en draagt bij tot het verkeersluw maken van de zeer dichtbevolkte wijk rond het Voorplein.”

De overeenkomst is voor parking.brussels de tweede overeenkomst van parksharing, na het akkoord dat werd gesloten met de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) voor 85 plaatsen op de site van de Comenius-campus, nabij het Simonisplein.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni