Brussels Gewest viert 29ste verjaardag met hulde aan Brel

Dit weekend viert het Brussels Gewest haar 29ste verjaardag. Op de agenda staat onder meer een hulde aan de 40 jaar geleden overleden zanger Jacques Brel.

Het Irisfeest zet dit jaar de gemeenten Elsene, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem in de bloemetjes gezet. Op zaterdag kan iedereen er terecht voor onder meer wandelingen met gids.

In Brussel zelf kan iedereen zaterdagavond terecht op het Paleizenplein voor live dj-optredens. Zondag opent het Brussels parlement dan weer uitzonderlijk de deuren, en wordt het Warandepark opgedeeld in meerdere ‘themaparken’.

De grote afsluiter wordt een huldeconcert aan Jacques Brel. Dit jaar is het de 40ste verjaardag van het overlijden van de zanger en Schaarbekenaar. Op het Paleizenplein laten een twintigtal artiesten daarom vanaf 18.30 uur zondagavond de grootste hits van Brel weerklinken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?