Derde editie Winterfloridylle in Plantentuin Meise lokt recordaantal bezoekers

© Plantentuin Meise
| Vier avonden konden bezoekers de plantentuin bezoeken en langs feeërieke licht- en geluidsinstallaties wandelen.

De derde editie van de vierdaagse Winterfloridylle in de Plantentuin van Meise is zaterdagavond afgesloten. Een recordaantal van 6.034 bezoekers is opgedaagd. Het publiek kreeg een ongeveer twee kilometer lang parcours doorheen de Plantentuin voorgeschoteld, langs allerlei feeërieke licht- en geluidsinstallaties, met steeds een link naar de aanwezige natuur. Ook het vernieuwde Plantenpaleis kon worden bezocht.

Een van de hoogtepunten van deze editie was de verlichte Balatkas, die in 1854 ontworpen werd door de hofarchitect van koning Leopold II en in 1941 werd ondergebracht in de Plantentuin. Ook het vernieuwde Plantenpaleis kon bezocht worden. Aan het Kasteel van Bouchout werd de avond afgesloten met een vuurspektakel door Compagnie Agartha.

Dat de Plantentuin in 2017 het recordaantal van 148.203 bezoekers over de vloer kreeg, een stijging met liefst 67 procent in vergelijking met 2012, is volgens woordvoerster Manon Van Hoye onder meer te danken aan nieuwe initiatieven zoals de seizoensfeesten, waarvan de Winterfloridylle er een is. "Met deze evenementen lokken we nieuwe mensen naar de Plantentuin die het allemaal zo mooi vinden dat ze zeker terug komen", aldus Van Hoye.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?