Driftkikker John McEnroe speelt tennistoernooi in Brussel

© WBUR
| John McEnroe, bekend van zijn woede-uitbarstingen op het veld en de slagzin 'Are you serious?'.

De Amerikaanse tennislegende John McEnroe neemt in mei deel aan een toernooi voor voormalige tennisgrootheden in de David Lloyd Club in Ukkel. Ook onder meer Kim Clijsters tekent er present.

Op het toernooi, dat plaatsvindt van 24 tot 26 mei, zullen verschillende grote namen uit de tennisgeschiedenis het tegen elkaar opnemen. Onder meer Kim Clijsters, Dominique Monami en Sabine Appelmans nemen deel.

Enkel oud-spelers die nummer 1 van de wereld geweest zijn, grandslamfinales bereikt hebben of de Davis Cup gewonnen hebben, komen in aanmerking. Daarnaast mag Brussel als gaststad ook nog twee wildcards uitdelen.

"Ik kijk ernaar uit om opnieuw in België te spelen, een land dat de voorbije jaren grote tennissuccessen heeft mogen vieren en bekend staat voor z'n fantastische tennisfans", reageerde de 59-jarige McEnroe.

De Amerikaan won zeven grandslamtitels in het enkelspel en was het nummer 1 van de wereld in het enkel- en dubbelspel. Indien je hem niet van zijn prestaties kent dan zeker van zijn woede-uitbarstingen tegen de umpire.
 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?