Sport en festivalitis tijdens superdruk weekend

Een eerdere editie van festival Plazey.

FOMO-lijders opgepast, want het eerste zomerweekend in Brussel puilt uit van de evenementen. Foodtruckfestival of toch maar Urban Trail? Wij lijsten de belangrijkste voor je op.

Festival

 • Gratis festival PLAZEY strijkt weer neer in het Elisabethpark, van vrijdag- tot zondagavond. Muziek van soul tot swing, met pakweg Esinam of Swing That Bird. Maar ook: een jongerenpodium, rommelmarkt, recyclagekunst, vliegers en natuurlijk lekker eten.
 • Voor Fire Is Gold zaterdag gaan we even buiten Brussel naar het nabijgelegen Vilvoorde. Fans van Brusselse en Belgische hiphop komen hier gegarandeerd aan hun trekken. Op het programma: L’or du commun, Blu Samu, Caballero+JeanJass, TLP, Zwangere Guy, Faisal en many more.
 • In Sint-Agatha-Berchem loopt nog tot 24 juni het 27ste Internationaal Folklorefestival. Daar staat dit jaar Uruguay centraal met op zaterdag een optreden van Sentido Sur, twintig dansers die worden begeleid door 9 muzikanten. Vanaf zaterdag 23 juni om 15 en 20 uur. Gemeentelijke feestzaal, Koning Albertlaan 33, Sint-Agatha-Berchem.
 • In Anderlecht staat dan weer Spanje in de spotlights. Andalusische paarden, Spaans gitaarwerk, flamenco en paella, da’s het menu van Fiesta Española. Zaterdag en zondag vanaf 12 uur naast het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht.
 • Het Kriekenfeest op zaterdag 23 en zondag 24 juni trapt traditiegetrouw de twee maanden van feestelijkheden in het Josaphatpark op gang met foodtrucks. Het hoogtepunt is de beroemde ‘Wedstrijd kersenpitspuwen’, waarop alle Schaarbekenaars uitgenodigd zijn. Het huidige record staat op 15 meter! 
 • Nog foodtrucks: in het Wolvendaelpark in Ukkel kan je drie dagen lang terecht voor het eerste foodtruckfestival 'All you need is smaak.'

Kids

 • Soiree Kadee: vakantie! Het officieuze eindeseizoensfeest van Nekkersdal met tropical playground voor de kids, lazy parents zone voor de ouders, zomerse muziekjes en drankjes en natuurlijk ook... barbecue! Zet met heel de familie het weekend én het (bijna!) begin van de zomervakantie al spelend, dansend en chillaxend in. Toegang gratis, vrijdag in GC Nekkersdal in Laken.
urban_trail.png
© Urban Trail
| Urban Trail.

Sport

 • Leer Brussel eens op een andere manier kennen: stuif zondag op je loopschoenen door onze hoofdstad met de Urban Trail. Wie altijd al het kabinet van minister-president Vervoort wilde zien, of dinosaurussen in het Jubelparkmuseum, inschrijven kan nog steeds. De wedstrijd begint zondag vanaf 9 uur aan de Hortagalerijen.
 • Meer zin in explosieve heupbewegingen? Rep je zondag om 14 uur naar de Brussels Zumba Party op de Grote Markt. Gratis dansles dus, met het klassieke latinorecept maar ook bollywood of swing. Met de jaren zijn de gewrichten wat stroever? Dan is er ook Zumba Gold, eveneens om 14 uur.
 • Iets minder extravert kan ook, met een stevige dosis yoga op zondag. De 5de editie van de Brussel Yoga Day zorgt voor een megasessie in het Terkamerenbos, vanaf 10 uur.
 • En dan is er uiteraard voetbal, met het WK. Zaterdag spelen de Rode Duivels hun tweede wedstrijd op het WK. De wedstrijd tegen Tunesië kan je hier volgen op groot scherm. Wie wil weten hoe Brussel de match beleeft, volgt best Studio Flagey op BRUZZ.be en op BRUZZ radio.
 • Vrijdagavond is het tijd voor een Brusselse derby: RWDM ontvangt Anderlecht. Het is ondertussen 10 jaar geleden dat die twee ploegen nog tegen elkaar stonden. Te zien in het Edmond Machtensstadion, Sint-Jans-Molenbeek. Maar de wedstrijd is vanaf 19.20 uur ook live te volgen op BRUZZ TV en BRUZZ.be

Events vergeten? 

Geef gerust je suggestie in de reacties!

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?