1675 Peter Fraser2

| Kunstliefhebbers en architectuurfans kunnen samen naar de tentoonstelling van Peter Fraser gaan kijken.

BRUZZ selects: onze cultuurtips voor het weekend

TD
© BRUZZ
12/09/2019

BRUZZ selecteert het beste wat Brussel te bieden heeft. Van performances tot tentoonstellingen, van hardrock tot kleinkunst. Geen cultuurexcuses meer, je weet wat gedaan dit weekend.

1. Theatre & dance

Kunstenaar Benjamin Vandewalle trekt de straat op met zijn Studio Cité, een soort artistieke foor met speeltuigen en spiegeltenten. Eerst naar de Papenvest, daarna naar Molenbeek. Laatste kans voor fans van magisch theater in opmerkelijke plekken. Globe Aroma en Jozef Wouters palmen voor de laatste keer het Decoratelier in.

PODIUM benjamin vandewalle - studio cite

| Benjamin Vandewalle palmt de straat in met de artistieke foor Studio Cité

2. Art & Books

Een architecturale parel ontdekken en tegelijk aan kunstkijken doen? Het kan nog tot 5 oktober in Watermaal-Bosvoorde. Kunstfotograaf Peter Fraser stelt er tentoon in een modernistisch kantoorgebouw. Genderbenden en zinnenprikkelend goede literatuur beluisteren? Dat kan zaterdag in Passa Porta. Sterauteur en queer cultfiguur Eileen Meyers leest eigen werk voor.

Queer dichter Eileen Myles stelt ook de kortvideo The Trip voor, na de poëzielezing in Passa Porta.

3. Music & Nightlife

De Senegalese wereldster Youssou N'Dour moest zijn tournee deze zomer stilleggen, maar komt nu toch naar Brussel. Op zaterdag 14 september stelt hij zijn nieuwe plaat History voor in Vorst Nationaal. Fans van het betere beatwerk kunnen diezelfde avond naar het Atomium, voor een gratis Deep in House feest onder de stalen bollen.

Macoumba, een nummer uit de nieuwste plaat History van Youssou N'Dour. Hij stelt zijn plaat voor op 14 september in Vorst Nationaal.

4. Events & Festivals

Tijdens het weekend van 13 september staat Brussel in het teken van de negende kunst: de strip. Er zijn tentoonstellingen, live tekensessies met auteurs en, uiteraard, de grote ballonnenparade. In het Koreaans cultuurcentrum kun je kruisbestuivingen tussen Oosterse en Belgische tekenaars zien. Wie meer voelt voor stenen en geschiedenis, kan uiteraard terecht op de Open Monumentendagen. Met deze keer een focus op de kunstenaars en hun favoriete plekken.

balloons_day_parade.jpg

| Het Stripfeest en de Balloon's Day Parade lokten bij de vorige edities meer dan 25.000 bezoekers.

5. Film

Meer zin in een film dit weekend? Goed nieuws. De film Parasite, de nieuwste van de Koreaanse Gouden Palm-winnaar Bong Joon-Ho, loopt sinds woensdag 11 september in de zalen. Het is een verhaal dat vol verrassingen zit, met steengoeie acteurs die foutloos afwisselen tussen kolder, satire, suspense en tragiek.

De film Parasite van Bong Joon-ho won de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

Voor meer tips en tricks kun je altijd terecht op BRUZZ Select, een handige tool om je eigen cultuuragenda samen te stellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Cultuurnieuws, BRUZZ select, Cultuur, weekend, tips

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni