Atomium tekent recordaantal bezoekers op

© PhotoNews
| Het Atomium tijdens de nachtelijke uren

Tijdens de eerste acht maanden van 2019, kenden de bezoekersaantallen van het Atomium een stijging van 15% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat laat de directie van het monument weten.

Van januari tot en met augustus 2019 werden al 452.001 bezoeken opgetekend. Als eenzelfde stijging zich de komende maanden tot december doorzet, zal 2019 op zijn minst het derde populairste jaar worden voor het Atomium, na het vijftigjarig jubileum in 2008 en de heropening in 2006. Toen kwamen respectievelijk 662.140 en 653.297 nieuwsgierigen over de vloer. Eén derde van de bezoekers zijn Belgen, en daarnaast bezoeken vooral veel Fransen, Duitsers, Spanjaarden, Britten, Amerikanen en Italianen de stalen bollen.

Augustus was veruit de populairste maand, met verkochte 88.742 tickets verkocht. Na een flinke dip in de cijfers door de aanslagen, kent het aantal bezoekers van het Atomium opnieuw een stijging. Die volgen de stijgende cijfers voor Brussel als vakantiebestemming. Ook de tentoonstellingen in het Atomium beginnen stilaan de aandacht te trekken.

Voor het eindejaar staat de opening van een 'immersive' kunstwerk in het Atomium gepland, dat is geïnspireerd op de werken van Bruegel. De installatie 'Bruegel, a poetic experience', opent op 18 september voor het publiek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Bruxelles dans votre boîte mail?