Belga

| De Amerikaanse zangeres P!nk.

MIVB versterkt aanbod voor concertgangers P!nk in Koning Boudewijnstadion

© Belga
09/07/2024
Updated: 13/07/2024 09.41u

De Brusselse vervoermaatschappij MIVB versterkt zondag 14 juli haar aanbod om fans van de Amerikaanse zangeres P!nk vlot naar haar concert in het Koning Boudewijnstadion en terug te brengen. Er worden meer dan 60.000 concertgangers verwacht.

P!NK keert in 2024 terug naar het Verenigd Koninkrijk en Europa met haar Summer Carnival World Tour, die afgelopen zomer al meer dan 1 miljoen fans lokte. Op zondag 14 juli staat P!NK in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, haar allereerste stadionshow in België. In juni was P!NK wel nog headliner van een uitverkocht Werchter Boutique festival.

Om die 60.000 fans op bestemming te krijgen, doet de MIVB extra moeite. De metro, zeven tramlijnen en bus die naar het stadion gaan, worden op zondagavond allemaal versterkt. Alle houders van een ticket voor de show krijgen een gratis retourticket op het MIVB-netwerk.

Op zondag wordt metrolijn 2 verlengd tot station Koning Boudewijn vanaf 17 uur tot het einde van de dienst, waardoor er elke vijf minuten een metrodienst is op lijnen 2 en 6. Tramlijn 7 zal ook worden versterkt. Er zullen ook extra metro's, treinen en bussen in reserve worden gehouden om de realtimedienst op metrolijnen 2/6 en 1/5 en tramlijn 9 te versterken.

De MIVB verduidelijkt wel dat tram 9 beperkt zal worden tot de halte Stade en dat bus 83 omgeleid zal worden tussen Tircher en Esplanade. Bovendien zal metrostation Koning Boudewijn vanaf 22.30 uur gesloten zijn om toeschouwers die het stadion verlaten naar de stations Heizel en Houba Brugmann te leiden.

Er zal ook extra personeel aanwezig zijn in de stations rond het stadion en in het station Brussel-Zuid om reizigers te informeren.

Voor de gelegenheid zullen de metrostations tussen 15 en 19 uur en vanaf 23 uur nummers van P!nk uitzenden om de fans in de stemming te brengen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni