Voetgangerszone Beursplein
© KH-BRUZZ

Werf aan centrale lanen opnieuw opgestart

TDN
© BRUZZ
21/04/2020

De laatste fase van de heraanleg van de voetgangerszone in het stadscentrum is maandag opnieuw van start gegaan. De werf lag een maand stil door de coronacrisis.

Dat heeft schepen van Openbare Ruimte Ans Persoons (one.brussels) maandagavond gezegd tijdens de gemeenteraad van Brussel-Stad.

Beliris, het federale bouwfonds voor Brussel, trok medio maart de stekker uit bijna al zijn werven. Aan de centrale lanen en het Beursplein werd nog even doorgewerkt, maar op maandag 23 maart werd die ook on hold gezet.

Bijna een maand later zijn de werken aan het Fontainasplein, dat voor de helft klaar is, opnieuw hervat. Het is het laatste stukje van de voetgangerszone dat nog afgewerkt moet worden. Dat werk zal de komende maanden rond zijn.

Ook het nieuwe Beursplein is bijna klaar. Alleen aan de waterspiegel in de Auguste Ortsstraat (richting Dansaertlaan) en een stukje vlak voor de trappen van de Beurs wordt de komende weken nog gewerkt.

De voetgangerszone op de centrale lanen werd ingevoerd in juni 2015. De werken voor de heraanleg begonnen door juridische procedures een pak later.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Read more about: Brussel-Stad, Stedenbouw, coronavirus, Ans Persoons, centrale lanen, Beursplein, voetgangerszone

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie