Werf aan voetgangerszone wordt stilgelegd

© @margoi
| Het pas heraangelegde Beursplein, in het hart van de voetgangerszone, oogt verlaten door de lockdownmaatregelen om het coronavirus (covid-19) in te dijken.

Door de coronacrisis worden de werken aan de voetgangerszone in het stadscentrum dan toch gestaakt. Het Beursplein is op twee onderdelen na zo goed als afgewerkt. De werf ligt tot minstens 5 april stil.

Beliris, het federale bouwfonds voor Brussel, trok vorige week de stekker uit de meeste werven. De heraanleg van de centrale lanen en het Beursplein ging nog even voort, maar maandag werd die ook on hold gezet.

Het nieuwe Beursplein is bijna klaar. Alleen de waterspiegel in de Auguste Ortsstraat (richting Dansaertlaan) en een stukje vlak voor de trappen van de Beurs, moeten nog afgewerkt worden. De werf aan het verderop gelegen Fontainasplein is voor de helft klaar.

Voorlopig ligt de werf aan het Beursplein stil tot 5 april, conform de richtlijnen van de federale overheid. Als die maatregelen verlengd worden, zal het nog wat langer duren voor de werken hernomen worden. Daardoor is het nog onduidelijk wanneer er voortgewerkt wordt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?