AB haalt meer dan 40.000 euro op voor mensen in kansarmoede

© PhotoNews
| De Ancienne Belgique op de Anspachlaan.

Dit voorjaar lanceerde de Ancienne Belgique een campagne rond het Solidair Ticket. Via verschillende acties zamelde de muziektempel geld in zodat ook mensen in (kans)armoede concerten kunnen bijwonen in de AB.

Dankzij giften aan het het fonds ‘Vrienden van de AB’ werd dit jaar 40.000 euro verzameld. Dat bedrag gaat integraal naar de ‘solidaire tickets’, dat zijn gratis of betaalbare tickets voor mensen die het niet breed hebben.

AB werkt samen met partnerorganisaties zoals Globe Aroma, JES Brussels, D’Broej, Paspartoe en Brussels Platform Armoede om zo veel mogelijk mensen in kansarmoede te bereiken. Samen met die spelers in het veld organiseren ze ook rondleidingen en andere activiteiten om mensen in kansarmoede te verwelkomen.

De concertzaal wil zich blijven inzetten tegen kansarmoede, en breidt haar werking rond het Solidair Ticket nu nog verder uit. Zo gaan ze nog nauwer samenwerken met Paspartoe/UiTPAS. Op die manier kunnen alle Brusselse en Vlaamse leden die in aanmerking komen voor het kansentarief toegang krijgen tot het volledige aanbod van de AB voor slechts 20 procent van de oorspronkelijke prijs.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?