Een jonge man krijgt een coronavaccin toegediend in het vaccinatiecentrum aan de Heizel

| Een jonge man krijgt een coronavaccin toegediend in het vaccinatiecentrum aan de Heizel.

145.000 Brusselse 12- tot 15-jarigen krijgen uitnodiging voor vaccin

EC
© BRUZZ
07/07/2021
Updated: 07/07/2021 18.10u

Alle 12- tot 15-jarigen in ons land krijgen de kans op een vaccin. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid woensdag beslist. In Brussel gaat het om 145.000 tieners. De uitnodigingen zullen begin volgende week worden verstuurd.

Dat laat de Brusselse gezondheidsinspectie woensdag weten. De doelgroep kan zich vanaf begin volgende week dan ook inschrijven via Bruvax of naar een centrum gaan met een Pfizer-vaccin. De minderjarigen moeten worden begeleid door één van de ouders. Op die manier wordt ook de ouderlijke toestemming voor de vaccinatie gegeven. De vaccinatie is vrijwillig.

"We gaan begin volgende week een brief naar alle kinderen tussen 12 en 15 jaar sturen", zegt Fatima Boudjaoui van de gezondheidsinspectie. Het gaat om 145.000 tieners in Brussel.

Zij krijgen het vaccin van Pfizer/BioNTech. Dat is voorlopig het enige vaccin dat is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap voor minderjarigen.

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel was geschreven dat de uitnodigingen woensdag al verstuurd zouden worden. De gezondheidsinspectie verduidelijkt dat dat niet zo is. Deze woensdag worden enkel de details van die uitnodiging besproken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni