Pfizer ontwikkelde een vaccin dat beschermt tegen het coronavirus en de ziekte covid-19

| Begin januari zou het vaccineren moeten beginnen.

45.000 Brusselaars krijgen coronavaccin tijdens eerste kwartaal 2021

TRO
© BRUZZ
10/12/2020

Brussels minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) heeft meer details bekendgemaakt over de Brusselse vaccinatiestrategie. In het eerste kwartaal zullen 45.000 vaccins in woonzorgcentra toegediend worden.

Die eerste 45.000 vaccins zijn exclusief bestemd voor het zorgpersoneel en de woonzorgcentrumbewoners. In afwachting van de Europese goedkeuring van het vaccin, vermoedelijk op 5 januari, wordt de strategie voor het eerste semester al bepaald. Alain Maron lichtte dat toe op RTL.

De bewoners van de woonzorgcentra zullen het vaccin toegediend krijgen in hun centrum. Er hoeven voor hen dus nog geen speciale vaccinatiecentra te worden ingericht. Het tempo waarin gevaccineerd kan worden, is afhankelijk van de productie van het vaccin. Brussel volgt hiermee de federale strategie.

Heizelpaleizen

Nadien, wanneer de Brusselse woonzorgcentrumbewoners en het zorgpersoneel is gevaccineerd, zal de rest van de burgers aan de beurt komen. Om die vaccinatie ordelijk te kunnen laten verlopen, zijn wel speciaal ingerichte centra nodig. "Drie tot zeven van de huidige testcentra zullen deels worden omgevormd tot vaccinatiecentra," zei Maron. Hij stipte aan dat hij het voorstel van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) om de Heizelpaleizen te gebruiken als vaccinatiecentra "had ontvangen".

De wijze waarop iedereen zal worden opgeroepen voor het vaccin, wordt nog uitgewerkt. Dat zou klaar moeten zijn voor maart of april. Hoe dan ook zou er gewerkt worden met voorinschrijving.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Gezondheid, coronavirus, coronacrisis, corona, Alain Maron, vaccin, coronavaccin

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni