AB schort concerten in grote zaal op tot volgend overlegcomité

© PhotoNews

Vanaf maandag vinden er in de komende drie weken geen concerten plaats in de grote zaal van Ancienne Belgique (AB). Het gaat om een vijftiental concerten die worden uitgesteld naar een latere datum, maakt de Brusselse concertzaal bekend. Door de verstrengde coronamaatregelen moeten evenementen binnen, en dus concerten, plaatsvinden voor een zittend publiek.

"We doen ons uiterste best om de concerten allemaal te verzetten naar een latere datum en in sommige gevallen kan dat helaas eens leiden tot een annulatie," zegt Jens Van Den Wyngaert, woordvoerder van AB.

De concerten in de Club, de kleinere zaal, worden verplaatst naar het Theater, dat is de grote zaal die omgebouwd is voor een zittend publiek. Het gaat hier om een publiek van 200 tot 250 mensen die de concerten dan vanop een stoel en met mondmasker aan bijwonen.

"Die concerten gaan in volledig veilige omstandigheden kunnen doorgaan. Door ze te laten plaatsvinden kunnen we de artiesten laten spelen, houden we de mensen bij ons aan het werk, ook alle freelancers. We vinden het dus belangrijk om ze te laten doorgaan," zegt Van Den Wyngaert.

Steunmaatregelen nodig

De cijfers kleuren rood en dus is er op dat vlak wel begrip voor de verstrengingen. Toch is er ook het gevoel dat alweer de culturele sector het zwaarste getroffen wordt.

"We begrijpen dat er maatregelen nodig zijn, want de cijfers zijn wat ze zijn. We komen nu wel voor de derde keer in het oog van de storm en we hopen dat de overheid beseft dat er wel iets van steunmaatregelen nodig zijn. We zitten met de hele sector in zwaar weer," zucht de AB-woordvoerder. "De ticketverkoop is niet echt van een leien dakje gegaan sinds de volledige heropening. Dit heeft dus ook gevolgen op langere termijn," besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?