Atomium en Stadhuis kleuren roze bij start borstkankermaand

© Pink Ribbon Belgium
| Het Atomium en het Stadhuis van Brussel kleuren roze bij de start van de internationale borstkankermaand

Donderdag, op de vooravond van de internationale borstkankermaand oktober, wordt het Atomium in roze schijnwerpers gezet. Ook de Grote Markt zal in het roze oplichten. "Een krachtig signaal", klinkt het bij organisatoren Pink Ribbon Belgium.

Donderdag worden het Atomium en het Stadhuis van Brussel in roze schijnwerpers gezet. Deze ‘Pink Illuminations’ krijgen vorm door Pink Ribbon, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, en cosmeticabedrijf The Estée Lauder Companies.

"Het is een krachtig signaal naar alle inwoners van België en een hart onder de riem van alle borstkankerpatiënten en hun omgeving", klinkt het in een persbericht.

De stad Brussel, het Brussels Gewest en het Atomium steunen zo de vzw Pink Ribbon, die met deze actie het startschot geeft van de internationale borstkankermaand.

'Spectaculaire aandachtstrekker'

Hilde Debackere, gedelegeerd bestuurder van Pink Ribbon, duidt het belang van deze campagne: “Met deze actie willen we de start van de internationale borstkankermaand in de kijker zetten en steun betuigen aan (ex-)borstkankerpatiënten en hun directe omgeving. Dat we dit jaar extra visibiliteit kunnen geven aan deze missie door het Atomium in het roze te kleuren, is fantastisch.”

Bovendien is het een krachtig signaal vanuit de stad Brussel naar al haar inwoners. Hiermee steunt de stad de boodschap van Pink Ribbon en roept ze iedereen op om zich tijdig te laten screenen.

“De Pink Illumination waarmee Pink Ribbon en The Estée Lauder Companies niet alleen de Grote Markt maar ook het Atomium in Brussel pink kleuren ter gelegenheid van de internationale borstkankermaand geniet mijn volle steun”, zegt Brussels minister Sven Gatz (Open VLD). “Niet alleen omwille van de strijd tegen borstkanker en de oproep om je te laten onderzoeken, maar ook omdat de roze tooi van twee wereldberoemde monumenten een spectaculaire aandachtstrekker zal zijn voor een nobele zaak.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?