Bijna de helft van personeel Brusselse woonzorgcentra gevaccineerd

© Photonews
| Begin januari wilde amper zes op tien personeelsleden in de woonzorgcentra zich laten inenten tegen het coronavirus.

Op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum werd niet alleen tekst en uitleg gegeven bij de huidige coronacijfers, maar ook de vaccinatiegraad van het personeel van de woonzorgcentra onder de loep genomen. Daaruit blijkt dat Brussel met een vaccinatiegraad van 47 procent onderaan het lijstje bengelt.

Zo goed als de helft van het personeel van het personeel van de Brusselse woonzorgcentra heeft zich al laten vaccineren tegen het coronavirus. In vergelijking met de andere regio’s van het land staat de hoofdstad daarmee op de laatste plaats.

In Vlaanderen, Wallonië en de Duitstalige Gemeenschap worden met respectievelijk 86,5 procent, 58,2 procent en 64, 9 procent veel hogere percentages gehaald.

Vaccinatiegraad_personeel_WZC
© TG
| In Brussel kreeg al 47 procent van het personeel in de woonzorgcentra een spuitje tegen het coronavirus. Dat percentage ligt veel lager dan in de andere regio's van ons land.

De lage cijfers voor Brussel hoeven op zich niet te verwonderen. Begin van dit jaar maakte de Brusselse zorgkoepel Iriscare zich al zorgen over de vaccinatiebereidheid in de woonzorgcentra. Amper zes op tien personeelsleden wilde zich toen laten inenten.

Iriscare lanceerde daarom een vaccinatiecampagne om dat cijfer op te krikken. En dat miste zijn effect volgens woordvoerder Sven Heyndrickx niet. “We merken dat de bereidheid stijgt eens de personeelsleden zien dat de vaccinatie goed en wel verloopt bij hun bewoners, zonder bijwerkingen.”

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?