Brusselse 18-plussers kunnen zonder afspraak herfstbooster laten zetten

© Belgaimage
| Een jonge vrouw kreeg een coronavaccin toegediend in het vaccinatiecentrum en bekomt even in de relaxatieruimte.
Updated: 27-09-2022 - 15:08

Alle 18-plussers in Brussel kunnen vanaf 1 oktober hun herfstbooster tegen het coronavirus laten zetten. Dat kan met of zonder afspraak. Intussen zijn sinds 12 september al 18.391 prikken gezet.

De vaccinatiecampagne ging op 12 september van start, nadat verschillende kwetsbare groepen een uitnodiging kregen. Het gaat dan over 65-plussers, 50-plussers met onderliggende aandoeningen en zorgverleners.

Omdat de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) niet weet wie nu onderliggende aandoeningen heeft, werden de uitnodigingen naar álle 50-plussers gestuurd, ruim 300.000 Brusselaars.

Die oproep viel niet in dovemansoren. In de week van 12 september werden 7.247 dosissen gezet. In de week van 19 september waren dat er al 10.964. Samen zijn dat 18.391 dosissen. "De vaccinatiecentra zijn nu al voor 70 procent bezet", zegt woordvoerder France Dammel.

Met of zonder afspraak

Vanaf 1 oktober kunnen alle 18-plussers zich laten vaccineren. Dat kan met of zonder afspraak - een afspraak zorgt voor kortere wachttijden. Brusselaars jonger dan 50 konden nu al terecht in de vaccinatiecentra als er plaats was, vanaf 1 oktober is het dus ook officieel hun beurt.

Opgelet: zij krijgen géén uitnodiging, niet via mail en niet per post.

De Brusselse boostercampagne wordt gehouden in vier vaccinatiecentra: Pacheco, Molenbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Vorst. Mensen kunnen ook terecht bij hun huisarts, meer dan 60 apotheken en medische huizen en medische centra. Er zijn ook weer mobiele teams beschikbaar.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?