20210224 1742 BEELD Ter Kamerenbos

| 20210224 1742 BEELD Ter Kamerenbos

Close na feestjes in Ter Kamerenbos: 'We gaan strenger optreden'

TDN
© BRUZZ
25/02/2021

Philippe Close (PS) zag met lede ogen aan hoe er de voorbije dagen spontane feestjes ontstonden, voornamelijk in het Ter Kamerenbos. De burgemeester van de stad Brussel belooft strenger op te treden. "Vanaf donderdag zullen we de schroef opnieuw aandraaien."

Dat zei Close woensdagavond in het praatprogramma QR op de Franstalige openbare omroep.

De aanleiding voor de reactie waren beelden van feestende jongeren in het Ter Kamerenbos. Een groep uitgelaten mensen danst op muziek, drinkt bier en stond heel dicht op elkaar. Officieel mag je slechts met een groep van vier tegelijk buiten zijn, met anderhalve meter afstand. Ook geldt de mondmaskerplicht nog in heel het Gewest.

Omdat het weer mooi is, komen vooral jonge mensen in het hele land massaal buiten. De politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene gaf de voorbije dagen aan vooral te sensibiliseren. "We wilden tolerant zijn na zoveel maanden van opsluiting. Maar ik kan dit niet meer aanzien", aldus een strenge Close. "Vanaf donderdag zullen we de schroef opnieuw harder aandraaien. We tolereren dit niet meer."

Politiewoordvoerster Ilse Van de Keere laat weten dat patrouilles woensdagavond uiteindelijk zijn tussengekomen, omdat er te veel volk aanwezig was. "Bijna iedereen verliet het park als onze agenten dat vroegen. En ook de avondklok werd grotendeels gerespecteerd. Na 22 uur waren er nog een dertigtal personen aanwezig."

Alle burgemeesters willen een derde coronagolf vermijden

Philippe Close (PS)

Burgemeester van Brussel Philippe Close

De burgemeester van de stad Brussel vergaderde woensdagavond al samen met zijn korps. Ook donderdagochtend staat er een meeting op de planning. "Ik wil vermijden dat februari 2021 het september van 2020 wordt", aldus Close. "Dit komt misschien als een koude douche, maar ik laat de situatie niet ontsporen. De cijfers van het aantal ziekenhuisopnames voorspellen weinig goeds."

Niet alleen in Brussel, maar ook in Gent, Antwerpen en Leuven was het respect voor de coronamaatregelen de voorbije dagen ver te zoeken. "We zijn dichtbij ons doel. De vaccinatie mag gerust wat sneller gaan, daar zijn we het over eens", aldus Close. "Een derde golf moeten bezweren, daar zijn alle burgemeesters angstig voor. Dat willen we niet. Daarom zullen we optreden."

Politiewoordvoerster Ilse Van de keere vertelt over de verhoogde aanwezigheid in de parken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni