De Wolf over uitbraak Sint-Michielscollege: ‘Banden met heel Brussel’

AM, EC
© BRUZZ
25/01/2021
Updated: 25/01/2021 13.36u

De corona-uitbraak in het Sint-Michielscollege in Etterbeek bezorgt burgemeester Vincent De Wolf (MR) kopzorgen. In zijn eigen gemeentediensten werken verschillende ambtenaren van wie de kinderen naar die school gaan. Maar het gaat veel breder, zegt hij. “De leerlingen en hun ouders hebben banden met iedereen in Brussel."

De Wolf zei dat maandagochtend op de radiozender Vivacité. Aan BRUZZ bevestigt de burgemeester dat heel wat leerlingen van het Sint-Michielscollege de zoon of dochter zijn van Etterbeekse ambtenaren of politieagenten. Die school is de hele week gesloten, nadat vier leerkrachten besmet bleken met het coronavirus. Eén van hen had de Britse variant.

“Ik heb iedereen van hen een brief gestuurd dat ze thuis moeten blijven en telewerken”, zegt De Wolf over zijn gemeentepersoneel met kinderen in het Sint-Michielscollege.

Ouders van leerlingen die in quarantaine moeten, zijn bovendien gevraagd om de broers en zussen die ergens anders naar school gaan, eveneens thuis te houden.

Zowel burgemeester De Wolf als burgemeesters Benoît Cerexhe van Sint-Pieters-Woluwe en Olivier Maingain van Sint-Lambrechts-Woluwe hebben gevraagd aan de families van de leerlingen op het getroffen college om zich zo snel mogelijk te laten testen, in quarantaine te gaan en zich na zeven dagen opnieuw te laten testen.

Nog geen resultaten

De gemeente heeft nog geen informatie over het precieze aantal besmettingen in het Sint-Michielscollege. Zeker 270 leerlingen zijn getest en gescreend, maar nog niet alle resultaten zijn bekend. De school blijft nu een hele week gesloten. In totaal telt de school 1.554 leerlingen en 160 leerkrachten. “We zitten met een basis van mogelijk 2.000 betrokken personen”, zei De Wolf aan Vivacité.

Volgens de gemeente zijn dus vier leerkrachten besmet geraakt met het coronavirus. De gewestelijke gezondheidsinspectie spreekt tot nu toe over één Brits geval in de school. De gemeente Etterbeek werkt nu samen met de Iris Ziekenhuizen Zuid om alle tests zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren.

In Etterbeek blijft de lagere school Ecole Les Carrefours ook nog de hele week dicht omwille van een corona-uitbraak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Gezondheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni