Gemeenten verplichten Covid Safe Ticket voor evenementen in hun gebouwen

© PhotoNews
| Covid Safe Ticket (CST): het digitale coronapaspoort.

In alle Brusselse gemeenten wordt het Covid Safe Ticket vanaf 1 oktober verplicht voor evenementen in gemeentelijke gebouwen of sporthallen. Dat hebben de 19 Brusselse burgemeesters woensdag beslist. Elke gemeente kan wel afzonderlijk beslissen of het Covid Safe Ticket verplicht wordt tijdens de gemeenteraad.

Dat laat Etterbeeks burgemeester Vincent De Wolf (Open VLD) na afloop van de vergadering van de burgemeesters weten aan BRUZZ.

"Er is een akkoord tussen alle gemeenten om het Covid Safe Ticket te gebruiken bij evenementen in gemeentelijke gebouwen of sporthallen", zegt De Wolf, die het burgemeestersoverleg voorzit. Het gaat enkel over evenementen. Wie in het gemeentehuis moet zijn voor andere redenen, bijvoorbeeld om een nieuwe identiteitskaart te bestellen, moet dus geen Covid Safe Ticket tonen.

Gemeenteraad

Op dit moment verplichten Brussel-Stad en Molenbeek het Covid Safe Ticket al tijdens hun gemeenteraad. De Wolf is van plan om dat ook in zijn eigen gemeente Etterbeek te doen. "Ik ga dat morgen voorleggen ter goedkeuring aan de gemeenteraad", zegt de burgemeester.

Hierover is geen algemene beslissing genomen. Elke gemeente zal dus afzonderlijk kunnen beslissen om het Covid Safe Ticket in te voeren voor de gemeenteraad. "Volgens mij zullen redelijk wat gemeenten dat doen", besluit De Wolf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?