Een man op een Brussels terras toont zijn Covid Safe Ticket (CST)

| Een man op een Brussels terras toont zijn coronapaspoort (archiefbeeld)

Gewest komt donderdag met extra maatregelen voor nachtleven

SDS
© BRUZZ
24/11/2021

Het Brussels Gewest en de gemeenten zitten dezer dagen samen met de sector van het nachtleven. Donderdag, laat het kabinet-Vervoort weten, wordt bekendgemaakt welke nieuwe maatregelen uitgaan zo coronaproof mogelijk moeten laten verlopen. Er wordt gedacht aan een polsbandje voor mensen met een geldige coronapas, net zoals op Winterpret.

Het aantal coronabesmettingen stijgt flink, in Brussel deze week met 30 procent in vergelijking met de week ervoor. In Vlaanderen nog een stuk sterker, wat de provinciegouverneur van Oost-Vlaanderen heeft doen besluiten om in de komende maand alle (niet-professioneel georganiseerde) fuiven te verbieden.

In Brussel is dat vandaag nog niet aan de orde, zegt Zeynep Balci, woordvoerster van minister-president Rudi Vervoort (PS). "We zijn aan het bekijken hoe we alles zo veilig mogelijk kunnen laten verlopen, onder meer in het nachtleven."

Polsbandje

Daarover heeft het kabinet-Vervoort samengezeten met andere overheidspartners en vertegenwoordigers van het Brusselse nachtleven. Het zou donderdag de maatregelen die uit die gesprekken zijn voortgevloeid, bekendmaken. Gedacht wordt onder meer aan een polsbandje voor gevaccineerden zoals Brussel-Stad dat al invoerde voor de kerstmarkt.

"Op dit moment zijn er geen plannen voor een lockdown, maar alles hangt af van de cijfers en die zien er niet goed uit", zegt Balci. "We zullen zien wat het volgende Overlegcomité beslist."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni