Hier kan u vanaf 1 juli terecht voor een vaccin zonder afspraak

© Photonews
| Het vaccinatiecentrum in Vorst.

Vanaf donderdag 1 juli openen de Brusselse vaccinatiecentra ook voor mensen zonder afspraak. Dat kan wel enkel op bepaalde uren of tijdens een wekelijkse nocturne. Hieronder vindt u een overzicht.

In de vaccinatiecentra van de Heizel, Anderlecht, Molenbeek, Schaarbeek, Ukkel, Vorst, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe kunnen Brusselaars vanaf 16 jaar elke weekdag tussen 10 en 15 uur terecht zonder afspraak. Ook het vaccinatiecentrum Pacheco is open zonder afspraak, maar dan enkel voor meerderjarigen. In het centrum van het Militair Hospitaal moet u wel nog altijd een afspraak maken. Dat kan via het onlineplatform Bruvax of via het callcenter op het nummer 02 214 19 19.

Daarnaast zijn er aparte nocturnes van 14 tot 19 uur, telkens één dag per week in acht van de tien vaccinatiecentra. Ook daar kan u zonder afspraak naartoe voor een vaccin. De nocturnes vinden plaats op de volgende dagen:

  • Elke dinsdag in het vaccinatiecentrum van Schaarbeek en van Sint-Pieters-Woluwe
  • Elke woensdag in het vaccinatiecentrum van Vorst
  • Elke donderdag in het vaccinatiecentrum van de Heizel, Anderlecht en Sint-Lambrechts-Woluwe
  • Elke vrijdag in het vaccinatiecentrum van Molenbeek en van Ukkel

Alle Brusselaars vanaf 16 jaar komen nu in aanmerking voor een vaccin. De GGC geeft een dagelijkse update over de beschikbare plaatsen in elk van de vaccinatiecentra via hun website.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?