Iris Ziekenhuizen Zuid geven vrouwen de kans 'bevalling in eigen handen te nemen'

KVDP
© BRUZZ
16/05/2022

In de Iris Ziekenhuizen Zuid zijn steeds meer vrouwen vragende partij voor een fysiologische bevalling, waarbij het proces op een natuurlijke manier verloopt, zonder extra medische ingrepen. Daar speelt de ziekenhuisgroep op in door nu een minder gemedicaliseerde begeleiding van het geboortetraject aan te bieden.

Het aantal medische ingrepen bij een bevalling daalt al enkele jaren op rij in de materniteiten van de Iris Ziekenhuizen Zuid. Ook in vergelijking met andere Brusselse materniteiten lijken vrouwen steeds meer voor een zo natuurlijk mogelijke bevalling te gaan in de Iris Ziekenhuizen Zuid. Daar waren in 2020 15 procent minder inleidingen, 34 procent minder episiotomieën en 15 procent minder keizersnedes in vergelijking met de andere Brusselse ziekenhuizen.

"De minder gemedicaliseerde fysiologische bevalling spreekt steeds meer vrouwen aan. In de materniteit van Etterbeek-Elsene zijn we ervan overtuigd dat elke vrouw over de capaciteiten beschikt om haar kind op de wereld te brengen," klinkt het. De ziekenhuisgroep biedt nu een minder gemedicaliseerde begeleiding aan, om vrouwen zo de kans te geven "om de bevalling in eigen handen te nemen."

"Het team stelt alles in het werk om een fysiologische bevalling te bevorderen, waarbij de keuze van de moeder wordt gerespecteerd en haar welzijn en dat van haar kind gewaarborgd. Onze fysiologische ruimte biedt aanstaande moeders, wier zwangerschap geen bijzondere risico's inhoudt en die dat wensen, de mogelijkheid zich te laten volgen in een omgeving die bevorderlijk is voor een natuurlijke bevalling, zonder medische tussenkomst."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Etterbeek , Gezondheid , bevallen , bevalling , iris ziekenhuizen zuid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni