Lange wachttijd bij callcenter om vaccinatie-afspraak te maken

© AM/BRUZZ
| Lange wachtrijen aan het vaccinatiecentrum Heizel, nu onder meer politieagenten mee mogen aanschuiven voor een vaccin (archiefbeeld).

Het was een drukke ochtend bij het callcenter dat de vaccinatie-afspraken vastlegt voor vaccinatiecentrum Heizel. Een getuige vertelt dat ze een uur aan de telefoon moest wachten. Eenmaal ter plaatse verloopt het vaccineren wel een stuk vlotter dan woensdag.

“Het is heel ontmoedigend", vertelt Astrid (53) aan Het Laatste Nieuws. Ze werkt voor Lhiving, een vzw in Sint-Joost-ten-Node wiens medewerkers door de Brusselse overheid werden opgeroepen om een vaccin te gaan halen. De vzw biedt psychosociale hulp aan mensen die zich in een kansarme situatie bevinden en met een ernstige chronische ziekte kampen.

Astrid krijgt eerst wachtmuziek te horen en wordt daarna nog enkele keren doorverbonden. Ze wordt vriendelijk geholpen, maar het duurt wel een uur en een kwartier voor de afspraak gemaakt is. Inge Neven van de Brusselse Gezondheidsinspectie erkent dat het donderdagochtend erg druk was in het callcenter, maar laat weten aan BRUZZ dat een wachttijd zoals die van Astrid een uitzondering is.

Astrid is één van de ongeveer 5.000 werknemers die zich deze week wil laten vaccineren nadat ze via hun werkgever werden opgeroepen om zich te laten vaccineren. Het zijn vooral deze mensen die bellen naar het callcenter om een afspraak vast te leggen. De medewerkers hebben geen individuele code ontvangen om via het online platform een afspraak te maken. Andere mensen kunnen dat dus wel online doen, al merkte RTBF eerder wel op dat het belangrijk is om de punten in de code niet over te nemen. Deze dienen alleen om de leesbaarheid te vergroten.

Wachttijd

Woensdag moesten honderden mensen tot drie uur wachten op hun vaccinatie. Dat kwam gedeeltelijk doordat heel wat mensen zonder afspraak naar het centrum kwamen. Werknemers zonder individuele uitnodiging worden daarom gevraagd om eerst het callcenter te bellen om een afspraak te maken.

Vanaf vrijdag is het doel van het vaccinatiecentrum om dagelijks zo’n drieduizend mensen in te enten. Het is daarom zaak dat de registratie bij aankomst niet te lang duurt. Brussels Expo meldt dat het hele traject donderdag zo'n anderhalf uur duurt, de helft van de maximale doorlooptijd een dag eerder.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?