Daklozen in Brussel

| Daklozen die op straat leven, en hun weg niet vinden naar de verschillende opvangcentra, zullen gevaccineerd worden met een eenmalige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin.

Mobiele teams starten deze week met vaccinatie daklozen

GR
© BRUZZ
17/05/2021

De mobiele vaccinatieteams starten woensdag of donderdag met het inenten van dak- en thuislozen tegen het coronavirus. Dat gebeurt op straat met een eenmalige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin, en in de opvangcentra waar mensen op regelmatige basis verblijven met een vaccin van een andere fabrikant. In totaal moeten de komende maanden zo ongeveer 5.000 mensen gevaccineerd worden.

Al sinds midden april zet het Brussels gewest mobiele vaccinatieteams in om mensen aan huis te vaccineren tegen het coronavirus. Die teams waren in een eerste fase bedoeld voor mensen die minder mobiel zijn, mensen met een zware fysieke handicap of mensen met zware psychische problemen.

Vanaf woensdag of ten laatste donderdag komen daar ook de dak- en thuislozen bij. “Zowel op straat als in de verschillende opvangcentra zullen er spuitjes gezet worden. Voor mensen die de weg niet vinden naar de opvangcentra zal dat gebeuren met eenmalige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin," legt François Bertrand, directeur van het coördinerend platform Bruss’Help, uit.

"In de centra zelf mikken we op een dubbele dosis van een andere fabrikant. Het gaat daar meestal om mensen met een regelmatige verblijfstatus, waardoor het mogelijk is om te werken met een vaccin met een dubbele dosis."

In totaal zullen de mobiele teams zo’n 500 vaccins per week uitdelen. De komende maanden moeten op die manier ongeveer 5.000 personen beschermd worden tegen het coronavirus.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni