Ruim 1.500 zorgverleners van Iris-ziekenhuizen kregen Moderna-prikje

© Photonews
| Vaccinatie zorgpersoneel.

In de Iris-ziekenhuizen Zuid hebben 1.540 zorgverleners zich vrijwillig laten inenten met de eerste dosis van het Moderna-vaccin. Dat is ongeveer 65 procent van het totale personeelsbestand.

Vorige maand kreeg het vaccin tegen Covid-19 van de fabrikant Moderna goedkeuring van de Europese instanties. De eerste Amerikaanse prikjes werden geleverd aan vier ziekenhuizen, waaronder de Brusselse Iris-ziekenhuizen Zuid (ziekenhuizen Baron Lambert, Etterbeek-Elsene, Molière-Longchamp en Joseph Bracops). Een week later - nu een maand geleden - werd daar de eerste dosis toegediend.

In de meeste ziekenhuizen krijgen de zorgverleners het Pfizer-vaccin toegediend. Maar het pilootproject in het Irisnetrwerk schrikt het personeel niet af, zo schrijft La Capitale donderdag. Het coronavaccin is ook voor zorgpersoneel vrijwillig, maar intussen werden 1.540 van de 2.500 werknemers met het vaccin ingeënt. Dat is dus 65 procent van het personeelsbestand. Nog eens 200 van die personen ontving hun tweede prik. Tegen 15 maart zal iedereen zijn tweede dosis gekregen hebben.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?