Tiende vaccinatiecentrum komt in centrum in Ukkel

© Belgaimage
| Het tiende vaccinatiecentrum in het Brussels Gewest komt er in het centrum van Ukkel.
Updated: 05-02-2021 - 16:30

Het tiende vaccinatiecentrum in het Brussels Gewest komt er in het centrum van Ukkel. Dat zegt Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie aan BRUZZ. De zoektocht had heel wat voeten in de aarde. Wanneer het centrum precies opengaat is nog niet duidelijk. De vaccins worden namelijk nog later geleverd dan aanvankelijk gepland. Dat zorgt voor extra vertragingen: "Heizel opent op 15 februari, de rest pas in maart."

Het laatste vaccinatiecentrum in Brussel komt er in de Egide van Ophemstraat, in Ukkel. Een openingsdatum is er nog niet.

Ter herinnering: Het Brussels Gewest wil tien vaccinatiecentra openen, verspreid over het hele territorium. De zoektocht naar een geschikte locatie voor een vaccinatiecentrum in het zuiden van Brussel bleek niet eenvoudig, want net daar, in de gemeenten Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem, wonen heel wat 65-plussers. Die locatie moest dus extra goed bereikbaar zijn.

Vertraging

Terzelfder tijd verneemt onze redactie dat er nog steeds vertraging is bij de leveringen van de verschillende vaccins. Momenteel is er nog maar een vaccinatiecentrum open, aan de Pachecolaan. "AstraZeneca levert volgende week pas. Dat is nog later dan gepland. De opening van het vaccinatiecentrum aan de Heizel, die voor volgende week gepland stond, wordt daarom opnieuw uitgesteld naar 15 februari."

De opening van de centra in Vorst (Albert), Molenbeek en Schaarbeek is om dezelfde redenen uitgesteld tot begin maart, net als de vijf overige centra, die pas later in de loop van de maand maart operationeel zullen zijn.

Nicolas Roelens, woordvoerder van Brussels gezondheidsminister Alain Maron (Ecolo), benadrukt in ieder geval dat de vaccinatiecentra paraat staan. "Alles is gereed. Het personeel staat in bijna elk centrum klaar, de operationele werking verloopt goed. Het enige dat we nu nog ontbreken, zijn de vaccins."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?