Een jonge vrouw kreeg een coronavaccin toegediend in het vaccinatiecentrum en bekomt even in de relaxatieruimte

| (archiefbeeld)

Vaccinatiecentrum in Vorst sluit woensdag de deuren

© Belga
31/05/2022

In het Brussels gewest zijn er vanaf woensdag 1 juni nog twee vaccinatiecentra die open blijven: dat van Molenbeek en dat aan de Pachecolaan in het centrum van de stad Brussel. Het vaccinatiecentrum van Vorst sluit morgen de deuren, meldt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC). Personen die zich willen laten inenten tegen het coronavirus kunnen daarnaast wel nog terecht bij een dertigtal lokale vaccinatiepunten.

Het aantal tests en vaccinaties blijft afnemen in het Brussels gewest. De GGC past haar aanbod aan de epidemiologische situatie aan en sluit daarom op woensdag 1 juni het vaccinatiecentrum in Vorst. "De test- en vaccinatiecapaciteit blijft voldoende en kan snel worden uitgebreid naargelang de noden en de epidemiologische situatie", verzekeren de Brusselse gezondheidsdiensten.

Wie zich wil laten vaccineren tegen COVID-19 kan terecht in de centra in Molenbeek en Pacheco, die open blijven. Kinderen tussen de 5 en 11 jaar kunnen enkel gevaccineerd worden in die twee centra. De Brusselaars die dat wensen kunnen zich ook nog steeds laten vaccineren in de praktijk van de huisarts, in een medisch centrum of in een apotheek. In de vaccinatiepunten is het mogelijk om je zonder afspraak te laten vaccineren. Daarnaast blijft thuisvaccinatie een optie voor personen die zich om fysieke en/of psychische redenen niet kunnen verplaatsen.

Op www.coronavirus.brussels staat een interactieve kaart met alle test- en vaccinatielocaties in Brussel. Daar staat ook verduidelijkt waar het mogelijk is om je met of zonder afspraak te laten vaccineren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni