Zevenduizendtal Brusselaars kregen al herfstbooster

SD
© BRUZZ
20/09/2022

In een week hebben 7.427 Brusselaars reeds een herfstbooster gekregen, waarvan 62 procent in de vaccinatiecentra. Dat meldt France Dammel, COVID-woordvoerster van de GGC. Voorlopig werden vooral zorgpersoneel en 80- en 90-plussers gevaccineerd.

Tussen 12 en 18 september kreeg een zevenduizendtal Brusselaars een vierde of vijfde coronaprik. Die werden niet alleen in de vaccinatiecentra gezet, ook bij de huisartsen, thuisverpleegsters, in medische centra, apotheken en rusthuizen werd er gevaccineerd.

Omdat de uitnodigingen voorlopig enkel via e-mail en sms werden verstuurd, ligt dat getal nog aan de lage kant: de doelgroep 80-plussers beschikt namelijk niet altijd over een e-mailadres of gsm, legt de woordvoerster uit. Maar vanaf deze week gaan de uitnodigingen ook op papier buiten.

De GGC heeft inmiddels 212.000 uitnodigingen verstuurd naar Brusselaars ouder dan 50 en zorgpersoneel. 98.000 uitnodigingen voor deze groep zullen in de komende dagen nog verstuurd worden. “In Brussel weten we dat het altijd wat langzamer gaat en daarom moeten we inzetten op informeren om de booster te laten zetten door iedereen die ouder is dan 65 en 50-plussers met risicofactoren,” zegt Dammel.

De tweede boosterprik is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen, met name aan kwetsbaren en ouderen. Vanaf 1 oktober zijn alle 18-plussers die dat willen aan de beurt. "Het duurt toch twee weken vooraleer het vaccin genoeg bescherming biedt. En aangezien volgens de modellen een nieuwe piek zich zou voordoen rond half oktober, is het echt belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken," zegt Dammel, die nog benadrukt dat de vaccins zijn aangepast aan de omikronvariant.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni