In Het UZ Brussel loopt een sensibiliseringcampagne opdat het personeel zich zou laten vaccineren tegen het coronavirus dat de ziekte Covid-19 veroorzaakt.

| In Het UZ Brussel (archiefbeeld).

Zorgpersoneel krijgt boosterprik, (nog) geen extra prik voor volledige bevolking

© Belga
30/10/2021

De ministers van Volksgezondheid van ons land hebben zaterdag beslist dat het zorgpersoneel een extra dosis van een coronavaccin of een 'boosterprik' zal krijgen. Dat heeft persagentschap Belga uit goede bron vernomen. Een extra prik voor de volledige bevolking, dus ook voor -65-jarigen komt er voorlopig niet.

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC) boog zich zaterdagochtend over de derde prik voor onder meer de zorgverleners. Ze volgen het advies van de Hoge Gezondheidsraad, die heil ziet in een boostervaccin voor het zorgpersoneel om de uitval van het personeel zo veel mogelijk te voorkomen.

Voor een algemene boosterprik voor alle Belgen ziet de HGR vandaag geen wetenschappelijk bewijs. De verdere veralgemeende extra prik wordt verder onderzocht, klinkt het zaterdag na het IMC.

Eerder werd al beslist dat alle 65-plussers een boosterprik kunnen krijgen, net als de personen met een verlaagde immuniteit en bewoners van woonzorgcentra.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni