Lukx over muzikaal proces met papa Nils: 'We moesten generatieverschil overbruggen'

Noah Frooninckx Buelens
25/01/2024

Voor De Week Van De Belgische Muziek nodigen we een week lang, van 22 tot 26 januari, Belgische artiesten uit. Op de voorlaatste dag van deze muzikale week ontvangt Gunnar Cheyns Lukx in onze studio. Voor die gelegenheid heeft de Belgisch-Zweedse rapper zijn vader meegenomen. “Samen muziek maken is soms moeilijk door onze verschillende visies, toch we zijn altijd doodeerlijk tegen elkaar.”

“Ik begon met rapteksten schrijven toen ik zeventien jaar oud was”, vertelt Lukx. “Het was iets wat we onder vrienden deden op school. Bovendien hebben we thuis altijd een muziekstudio gehad. Dus toen mijn eerste rapteksten klaar waren, vroeg ik aan mijn vader om enkele beats voor me te maken.”

“Onze samenwerking – zoals je die op sociale media ziet – is heel authentiek”, benadrukken Lukx en Nils, de vader van Lukx, in koor. “Omdat we letterlijk aan elkaar vragen of er nieuwe beats of nieuwe rapteksten op komst zijn. Die korte en grappige conversatie komt ook altijd terug aan het begin van onze video’s.”

Voordat Nils de vaste producer was van zijn zoon had hij al een carrière. Oorspronkelijk was hij drummer, later leerde hij ook keyboard spelen en zelf nummers schrijven. “Ik had enkele releases met verschillende artiesten, maar uiteindelijk ben ik ermee gestopt. De muziekindustrie was – en is nog steeds – heel zwaar.”

Ontdek de Week van de Brusselse Muziek bij BRUZZ Ice

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Ice , Muziek , Lukx , Week van de Belgische Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni