Reinel Bakole schudt verlegenheid van zich af: 'Ik kan nu mijn verhaal met wereld delen'

Noah Frooninckx Buelens
24/01/2024

Voor De Week Van De Belgische Muziek nodigen we een week lang, van 22 tot 26 januari, Belgische artiesten uit. Vandaag heeft Robbe Petitjean Reinel Bakole, finaliste van De Nieuwe Lichting 2024, op bezoek. Ze hebben het over haar unieke stemgeluid, haar speciale verjaardag en haar debuutalbum dat er op 2 februari aankomt.

De Belgische-Congolese artieste maakt al langer muziek, maar beleeft momenteel echt haar doorbraak. “Dat komt waarschijnlijk omdat ik mijn eerste album uitbreng op 2 februari”, aldus Bakole. “Die dag is extra speciaal, omdat het dan ook mijn verjaardag is. Ik ben dus volop aan het aftellen en heel benieuwd wat mensen van mijn debuutplaat zullen vinden.”

“Het was niet per se moeilijk om een eigen stemgeluid te vinden”, vertelt Bakole, die een unieke neo-soul sound heeft. “Het is namelijk mijn stem, een gave die ik nu eenmaal bezit en waarvoor ik heel dankbaar ben. Het is wel moeilijker om die stem te leren kennen en haar te beheersen. Dat is nog steeds nieuw voor mij.”

"Ik ben lang verlegen geweest, maar door het vinden van mijn stem durf ik nu ook inhoudelijk mijn verhaal te delen en mezelf zijn op het podium", vertelt ze.

In onze radiostudio bracht ze haar meest recente single dont forget! / floating Woman. Oorspronkelijk twee aparte songs die later zijn samengevoegd, omdat ze – ondanks hun verschillende vibe – goed bij elkaar pasten.

Ontdek de Week van de Brusselse Muziek bij BRUZZ Ice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni