STACE is klaar voor nieuw hoofdstuk: 'Alsof ik eindelijk uit de waas van corona ben'

22/01/2024

Voor de Week van de Belgische Muziek nodigen we een week lang, van 22 tot 26 januari, Belgische artiesten uit. Gunnar ging in gesprek met Stacy Claire, aka STACE. Ze deelt haar ideeën over de Brusselse muziekscene en neemt ons mee in haar creatief proces. "Ik ben comfortabel met beide, zowel met teksten schrijven als met muziek componeren."

In 2024 wil Stace voor nog een groter publiek spelen en nieuwe samenwerkingen aangaan met artiesten die ze bewondert, vertelt ze. "Daarbij wil ik ook graag meer muziek ontdekken en zien waar het kunstenaarschap in het algemeen me naartoe brengt," voegt ze daaraan toe.

Voor haar livesessie bij ons had ze een minimalistische versie van haar indierocknummer 'Tainted' in petto, begeleid door een piano. "'Tainted' is de meest geproducete song op m’n tweede EP," vertelt Stace. "Daarom vond ik het leuk om er nu iets helemaal anders mee te doen."

Stace, geboren in Parijs, vindt het opvallend hoe erg de Brusselse muziekscene lijkt op een grote familie. "In de Brusselse muziekfamilie zie ik mezelf als de grote volwassen zus die is gaan studeren en is teruggekomen. Misschien zonder diploma, maar enthousiast om aan het leven te beginnen."

Ontdek de Week van de Brusselse Muziek bij BRUZZ Ice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie