40 maand cel voor messteek tegen bier drinkende buurman

© PhotoNews

Een man uit Ukkel is op 21 december veroordeeld tot 40 maanden cel omdat hij zijn buurman in een vechtpartij met een mes gestoken had. Aanleiding voor de ruzie was dat de buurman op straat een blik bier dronk.

Op vijftien augustus kwam het tot een vechtpartij tussen de twee mannen in de Vanderkindere-wijk. De veroordeelde had, volgens omstaanders, ostentatief het blik bier van zijn buurman weggeslagen. Hij zou dat niet gepast gevonden hebben, want er waren kinderen op straat.

Toen de veroordeelde in het daarop volgende gevecht het onderspit moest delven, haalde hij een mes boven, en stak zijn buurman in de ribbenkast. Dat deed hij naar eigen zeggen uit zelfverdediging. De man zou gevreesd hebben voor zijn leven.

Wou in het hart steken

De Ukkelaar krijgt nu 40 maanden celstraf voor poging tot doodslag. Hij had toegegeven dat hij zijn buurman in het hart wou steken. Het Openbaar Ministerie had tijdens het proces ook herinnerd aan de 19 verkeersovertredingen van de veroordeelde. Alle partijen kunnen nog wel in beroep gaan tegen het vonnis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?