7 aanhoudingen na WK-onlusten

© FDR/BRUZZ
| Ter hoogte van tramhalte Broustin moesten de passagiers de tram verlaten door opstootjes na de WK-wedstrijd Frankrijk-België.

Twee politieagenten raakten lichtgewond tijdens de onlusten na de uitzending van de voetbalwedstrijd Frankrijk-België op het Spiegelplein in Jette. Zeven mensen werden aangehouden, twee onder hen zijn minderjarig en ter beschikking gesteld van het parket.

Na de WK-wedstrijd Frankrijk-België kwam het tot onlusten tussen de politie en enkele jongeren, vlakbij de tramhalte Broustin in Jette. "Het betrof voornamelijk jongeren die niet naar het Spiegelplein waren afgezakt om van de match te genieten, maar eerder om de publieke orde te verstoren," schrijft de politie in een mededeling.

De politiezone Brussel-West was ter plaatse met meer dan 100 manschappen en leidde de jongeren weg via Jetselaan in de richting van het Simonisplein. Een 150-tal jongeren bekogelde de politie, hun voertuigen en verschillende privévoertuigen met allerlei projectielen.

Twee agenten raakten daarbij lichtgewond. De politie kon uiteindelijk zeven mensen inrekenen, in tegenstelling tot de eerdere berichtgeving over twee arrestaties. Twee meerderjarigen werden gerechtelijk aangehouden, drie bestuurlijk en twee minderjarigen werden ter beschikking gesteld van het parket voor gewapende weerspannigheid en beschadigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?