Twee minderjarigen opgepakt na WK-onlusten in Jette

© FDR/BRUZZ
| Ter hoogte van tramhalte Broustin moeten reizigers de tram verlaten. Iets verderop bekogelen jongeren agenten met stenen.
Updated: 11-07-2018 - 12:10

In Jette is het even tot opstootjes gekomen na het verlies van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Een groep jongeren bekogelde er de politie, die meteen ingreep. Na de wedstrijd heeft de politie twee minderjarigen opgepakt voor gewapende weerspannigheid, dat meldt het Brusselse parket. De twee zouden met stenen hebben gegooid naar de politie en een politievoertuig hebben beschadigd. Een van de agenten raakte daarbij lichtgewond aan de voet.

Het is even onrustig geweest in Jette, na het verlies van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Na afloop van de halve finale begon een groep jongeren agenten te bekogelen met stenen tussen de tramsporen van lijn 19, aan de halte Broustin richting Simonis. De oproerpolitie greep meteen in.

Ondertussen hield de politie de supporters die naar de halve finale hebben gekeken op het groot scherm, op het Spiegelplein. De supporters werden in cirkels bij elkaar worden gehouden om hen te beschermen tegen de onruststokers.

"Er waren inderdaad een aantal opstootjes in Jette", zegt politiewoordvoerder Caroline Vervaet aan BRUZZ. "Een ervan was gericht tegen de politie. Een dienstvoertuig raakte daarbij beschadigd, en een collega lichtgewond. Die kon wel ter plaatse blijven", aldus Vervaet. (Lees verder onder de afbeelding).

azezae
© TDN/BRUZZ

Rond 23.00 uur is de rust teruggekeerd aan halte Broustin in Jette. De onruststokers zijn er vertrokken en ook de politie heeft ondertussen de omgeving verlaten.

Wel waren er nadien schermutselingen aan Simonis. "Omdat er toen veel volk terug naar huis ging, leek het groot, maar uiteindelijk ging het maar om kleine schermutselingen", zegt Vervaet. Ook daar zou het intussen opnieuw rustiger zijn.

Naast de twee minderjarigen, werden nog vijf meerderjarigen aangehouden en werden er zes pv's opgesteld voor slagen en verwondingen en vandalisme. Ook werd er één GAS-boete uitgeschreven voor het niet-naleven van een bevel, meldt de politie van de zone Noord ten slotte.

Tram 19 moest op een bepaald moment zelfs rechtsomkeer maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?