Aanranding 18-jarige student op trein: verdachte opgepakt

© VTM
| De man werd herkend op de bewakingsbeelden.

De politie heeft de man opgepakt die ervan verdacht wordt op 3 oktober 2019 een achttienjarige jongen op een trein tussen de stations van Brussels Airport en Brussel-Noord te hebben aangerand.

De achttienjarige vertelt in VTM-opsporingsprogramma FAROEK hoe hij die bewuste ochtend achtervolgd werd in het treinstation onder de luchthaven van Zaventem. De man, die er al een tijdje ronddoolde, stapte met het nietsvermoedende slachtoffer mee op en zette zich naast de student.

Op het moment dat de trein naar Brussel vertrok, haalde de man zijn geslachtsdeel boven en begon zich te bevredigen. Daarbij greep hij de achttienjarige bij het hoofd in een poging hem te verplichten tot seksuele handelingen. Het slachtoffer verweerde zich, maar kon niet verhinderen dat de man bleef masturberen. In station Brussel-Noord stapte de dader af.

Dader in cel voor andere feiten

De achttienjarige student belde aan de volgende halte, Brussel-Centraal, in paniek naar zijn moeder. Dezelfde dag nog deed hij aangifte bij de politie, waarop het parket een onderzoek startte. De doorbraak in dat onderzoek kwam er pas na zijn getuigenis begin maart op VTM.

Verschillende kijkers herkenden de man op de bewakingsbeelden en speelden die informatie door aan de politie, die de dader op die manier wist te identificeren. De verdachte zat intussen al in de cel voor andere criminaliteit, maar geen zedenfeiten. Hij zal binnenkort verhoord worden over de aanranding in Zaventem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?