Advocaat doodrijder Jette: 'Bestuurder was niet onder invloed en zag slachtoffer niet'

© BRUZZ
| De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom

De bestuurder die op zondag 2 februari een dodelijk ongeval veroorzaakte in Jette was, volgens zijn advocaat, op het moment van de aanrijding niet onder invloed van cocaïne. "Hij zag hij het slachtoffer niet," beweert hij in La Capitale en Het Nieuwsblad.

Op zondag 2 februari, omstreeks 5.15 uur, werd een voetganger aangereden op het Werrieplein in Jette. Het 51-jarige slachtoffer uit Brussel overleed zondagochtend ter plekke. De man stak het zebrapad over toen hij aan hoge snelheid gegrepen werd. De bestuurder, die onder elektronisch toezicht stond en sporen van cocaïne in het bloed vertoonde, liet een gewonde passagier achter en nam zelf de benen. Hij werd de dag zelf nog gevat door de politie.

Volgens de advocaat van de bestuurder, Eddy Cochez, die de versie van zijn cliënt brengt in La Capitale en Het Nieuwsblad, was de bestuurder op het moment van de feiten niet onder invloed van cocaïne, zoals eerder gesteld. "Mijn cliënt nam het stuur over van zijn vriend, omdat deze laatste te veel gedronken had," zegt hij. "De drugsporen in zijn bloed dateerden van twee dagen ervoor. Hij was niet onder invloed op het moment van het ongeval," stelt hij.

98 km/u

"Mijn cliënt heeft het slachtoffer op geen enkel moment gezien," zegt de advocaat nog. "Na de crash was mijn cliënt er slecht aan toe. Zijn neus was gebroken, en hij had een gekneusde rib. Hij vroeg zijn vriend of alles goed ging, deze antwoordde positief, waarop mijn cliënt te voet naar het ziekenhuis trok. Hij zag het slachtoffer niet."

Volgens de advocaat vernam de bestuurder pas dat er een dodelijk slachtoffer was gevallen toen hij het ziekenhuis bereikte. "Zijn moeder belde met de vraag wat er gaande was. Het is pas dan dat mijn cliënt door had dat er ook een slachtoffer viel. Hij nam een taxi en gaf zich aan bij de politie."

Nog volgens de advocaat reed de bestuurder aan een snelheid van 98 km/u, in een zone waar de snelheidslimiet op 50 kilometer per uur ligt, en was zijn enkelband in het weekend niet actief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?