Al derde dag op rij onrustig in Versailleswijk

Jongeren verzamelen in de Versailleswijk in Neder-Over-Heembeek Jongeren verzamelen in de Versailleswijk in Neder-Over-Heembeek
© Ivan Put
| Jongeren verzamelen in de Versailleswijk in Neder-Over-Heembeek.
© Ivan Put
| Jongeren verzamelen in de Versailleswijk in Neder-Over-Heembeek.

De Brusselse brandweer is maandagavond moeten optreden in de Versaillewijk van Neder-Over-Heembeek. Er werden een container met afval en een vuilnisbak in brand gestoken. Ook zaterdag en zondag was het er al onrustig en moest de politie optreden.

In de Versailleslaan in Neder-over-Heembeek werd maandagavond een container met afval in brand gestoken, en in de Beizegemstraat ging een vuilnisbak in rook op. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door de politie.

“De brandweer was bij beide incidenten snel ter plaatse en kreeg de brandjes onder controle. Er is wel wat schade aan het dak van een opslagplaats van vuilnisbakken”, aldus Ilse Van de keere, woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene. Meer info is er voorlopig niet, geeft Van de keere nog mee.

Het is de derde dag op rij dat de politie moet optreden. Zaterdagnacht ontstond er al een kat-en-muisspelletje tussen wijkjongeren en de politie. Er werden onder meer een vuilnisbak en twee containers in brand gestoken. Vuilnisbakken en afval kwamen op straat terecht, waarna de jongeren wegvluchtten. Er werd geen schade aangericht, er vielen geen gewonden en niemand werd opgepakt.

Ook zondag is de politie moeten tussenkomen voor een vechtpartij tussen jongeren. Ter plaatse werden de agenten belaagd door projectielen en raakten drie van hen gewond. Er werd een onderzoek opgestart.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?