Anderlechtse politie krijgt hulp: twintig agenten, maar geen extra geld

© PhotoNews

De politie van Anderlecht krijgt de hele zomer lang versterking van de federale politie. Twintig agenten zullen er deze zomer aan de slag gaan. Dat zegt de Anderlechtse burgemeester Fabrice Cumps (PS). Maar op extra geld zal de Anderlechtse burgemeester alvast niet moeten rekenen.

Nadat agenten in Anderlecht rake klappen kregen van een een groep jongeren bij de arrestatie van een verdachte, beloofde de minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) hulp. Die hulp komt er in de vorm van extra mankracht. De federale politie stuurt de hele zomer lang twintig agenten uit aan de politiezone Brussel-Zuid. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“We gaan hen vooral inzetten in gevoelige wijken zoals Kuregem en de buurt rond het Zuidstation”, zegt burgemeester Fabrice Cumps aan Het Laatste Nieuws. “Ze gaan samen op pad met bestaande ploegen.”

Onderfinanciering blijft

Toch blijft burgemeester Cumps op zijn honger zitten. Hij pleit al lang voor een herfinanciering van de lokale politiezone. Hij vindt dat zijn politiezone verhoudingsgewijs te weinig geld krijgt. “De berekening gaat er nog altijd van uit dat Anderlecht 100.000 inwoners heeft. Inmiddels zijn dat er 120.000”, klinkt het. “De financiering zou mee moeten stijgen. Pas dan kunnen we de zone structureel versterken.”

De herfinanciering zal er onder de regering in lopende zaken alvast niet komen. “Dat zal ten vroegste iets zijn voor een nieuwe regering”, denkt Cumps.

De burgemeester zegt dat er gewerkt wordt aan een beter contact met de Dienst Vreemdelingenzaken. Dat zou het werk voor de politie makkelijker moeten maken. Daarover is vorige week een eerste vergadering geweest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?